IKO Instructeur

Theorie

De IKO Instructeur cursus is een intensieve periode van 6 dagen waarin zowel theorie als praktijk aan bod komen en waarin het thema ‘Veiligheid’ de rode draad vormt. De cursus begint met een EHBO-cursus waarbij je, als alles goed volgens de richtlijnen verloopt, aan het eind van de dag gecertificeerd wordt. Vervolgens ben je de resterende 5 dagen intensief met je mede-cursisten bezig op diverse gebieden. Je begint met de theoretische achtergrond waarbij verschillende onderwerpen behandeld worden. Deze onderwerpen zijn onder andere de veiligheidsstandaarden, lesmethoden volgens de IKO-standaarden, psychologie en alle trainingsonderdelen van een les. Je zult ook enkele presentaties moeten geven over deze onderwerpen.

Praktijk

Naast deze relevante basiskennis komt natuurlijk ook de praktijk ruim aan bod. Nadat je eigen kitevaardigheden a.d.h.v. een demonstratie worden beoordeeld is het tijd voor de praktijklessen. De examinator demonstreert de lesmethoden volgens de IKO-standaarden waarna de cursisten met elkaar de oefeningen doornemen en uitvoeren. Hierbij word je kritisch beoordeeld door zowel de mede-cursisten als de examinator.

Examen

Tot slot van de cursus zal je lesgeven aan studenten waarbij verschillende aspecten zullen worden beoordeeld door de examinator. Ook zal je een schriftelijk examen moeten afleggen. Indien de cursus goed volbracht is zal je gecertificeerd worden als IKO Instructeur Level 1. Meer informatie over de IKO standaarden vind je op: www.ikointl.com

IKO Instructor Vereisten

  • Minimaal 18 jaar oud
  • Bezit een IKO Assistant diploma
  • Bezit een geldig EHBO diploma, of volg deze aan het begin van de IKO opleiding

Datum

11 - 16 jul 2023
Verlopen!

Tijd

09:00 - 17:00

Kosten

€860
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.