Eerstvolgende Trainingen

Geen evenementen gevonden!

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik voor Kitesafe kiezen?

Kitesafe is gespecialiseerd in IKO Assistant and Instructor opleidingen. In tegenstelling tot ‘gewone’ kitescholen gaat onze aandacht er naar uit om jouw kitecarrière zo goed mogelijk te starten.

We doen dit al sinds 2008 en hebben intussen honderden instructeurs opgeleid die nu over de hele wereld het kite virus verspreiden.

Moet ik altijd bij jullie de EHBO cursus doen?

Als je al een geldig BHV of ander EHBO diploma hebt, kan je ons een kopie sturen en kunnen we bevestigen of deze voldoende is voor een vrijstelling.

Als je niet bij ons de EHBO cursus wilt doen, of er geen tijd voor hebt, dan kan dat uiteraard ook bij een andere organisatie. Laat ook hierbij even weten aan welke je wilt meedoen om teleurstelling te voorkomen.

Moet ik echt de Assistant cursus doen?

Alle IKO instructeurs moeten eerste een IKO Assistant certificaat behalen, ook als je al lesgeef ervaring hebt.
Als je een geldig Instructeurs certificaat hebt van een andere organisatie (zoals VDWS of KNWV) kan je contact opnemen om te kijken of er een vrijstelling mogelijk is.

Je kunt de Assistant opleiding ook in andere IKO Centers doen, of bij ons vooraf aan de Instructeurs opleiding.

Waarom IKO in plaats van bij een andere organisatie?

In Nederland zijn er 3 organisaties die trainingen aanbieden. De VDWS (Duits), KNWV (Nederlands) en de IKO (Internationaal). Alle drie bieden een solide training en je kunt kiezen op basis van je eigen doel qua lesgeven.

De IKO heeft het grootste internationale platform, dus als je van plan bent om te reizen en wereldwijd les te geven, dan zal een IKO Instructeur certificaat je de meeste mogelijkheden geven.

Waarom zou ik eigenlijk een IKO certificaat halen?

Zelfs als je je weg weet in de kitewereld en bekenden met een kiteschool hebt, dan is het ook voor hen tegenwoordig in toenemende mate lastiger om instructeurs aan te nemen zonder certificaat. Het is vaak een eis van hun verzekering of de lokale overheid.
Tevens hebben onze trainers vele jaren internationale ervaring om je een veelzijdigere en professionelere instructeur te laten worden.

Presentations

initial image

Workshops

initial image

Live Teaching

initial image